DIY: shoe fringes!

Franjes zijn al enkele seizoenen helemaal hot, en blijven dan ook nog steeds terugkomen. Dit jaar wisselden ze een beetje van gedaante, en spot ik ze vaak op schoenen (denk aan Pinned by K). Daarom vandaag een leuke DIY voor jullie, namelijk shoe fringes!

IMG_6103

Wat heb je nodig?

  • (nep)leer
  • schaar
  • gaatjesmaker
  • breekmesje+snijplank
  • optioneel: glitter+lijm

Hoe maak je het?

Ik ben niet van de heel ingewikkelde, lange of moeilijke DIY’s, en gelukkig is deze dan ook vrij simpel te maken! Je begint met een rechthoekig lapje uit te knippen van 8 x 14 cm (eigenlijk 2, want je maakt er eentje voor elke schoen 😉 ).

IMG_6066

Aan de achterkant van het lapje maak je met potlood/pen stipjes. Ik begon zowel vanboven als vanonder op ongeveer 1 cm afstand van de rand, en in de horizontale richting zet je stipjes om de centimeter. Dan duid je met kruisjes aan waar je gaatjes wil maken voor je veters.IMG_6067Vervolgens verbind je de puntjes met elkaar, zodat je 7 lange en 7 korte lijntjes krijgt!

IMG_6068

Nu kan het echte werk beginnen! Neem je breekmesje, en snij op de lijntjes.

IMG_6069

En nu hebben we de gaatjesmaker nodig! Zet hem op de kleinste stand, en maak 14 gaatjes aan de binnenste uiteinden van de lijnstukken. De grootste stand gebruik je om gaatjes te maken op de plaats waar de veters komen.

IMG_6072

Nu pakken we de schaar, en knippen we ‘vlaggetjes’ aan de onderkant! Je kan kiezen voor puntjes, of ronde boogjes. Zelf koos ik voor de driehoekige vlaggetjes!

IMG_6074

IMG_6077

Nu zijn je fringes eigenlijk klaar, maar zelf wou ik ze nog wat extra pimpen met glitters! Hiervoor gebruikte ik textiellijm, een penseel en glitter natuurlijk (alles van de Action). Ook kwam er op het einde nog wat haarlak aan te pas. Zorg dat je wel kiest voor een textiellijm die transparant opdroogt, want je wil geen witte lijmresten natuurlijk!

IMG_6086

IMG_6087

IMG_6088

Het is heel simpel, ik smeerde ieder ‘lintje’ één voor één in met lijm, en strooide er glitter over!Doe dit best buiten, want het wordt nogal een knoeiboel.

IMG_6090

Dit doe je met alle lintjes, en laat je dan goed opdrogen. Daarna schud je even alle losse glitters er af, en doe je er haarlak (of vernisspray) over om te fixeren. Et voila, daar zijn je sparkly shoe fringes!

IMG_6092

Dit is het resultaat! Mijn mama maakte ze ook in een dierenprintje, en het nepleer bestelden we bij Rijs Textiles online, je kan per halve meter bestellen, dus dat komt goed uit!

IMG_6108

IMG_6098

IMG_6083
Deze exemplaren maakte mama!

Wat vinden jullie van deze DIY? Gaan jullie het ook proberen? Let me know!

xoxo Axelle

11 gedachten over “DIY: shoe fringes!”

Dankjewel voor je reactie! ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: