Ik deelde al eerder recepten hier op JustAxelle, en eentje dat in de smaak viel was dat van foodblogger (en zusje van) Rens Kroes. Vandaag maakte ik weer eens een recept van haar, namelijk chips van Boerenkool. Het is supergezond, superlekker én supermakkelijk!
Waarom boerenkool? Boerenkool is het nieuwe superfood. Het heeft een ontgiftende werking, is laag aan calorieën, en bevat superveel vitamine C, alleen maar voordelen dus!
Wat heb je nodig voor de chips:
- boerenkool
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- sesamzaadjes
De bereiding is super easy. Pluk de blaadjes van de boerenkool, was ze en dep ze droog (belangrijk!).
Eens dat gebeurd is doe je de blaadjes in een kom, en voeg je 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sojasaus toe. (Meer kan natuurlijk ook, zoals je zelf wilt!). Even roeren, en dan kan je de sesamzaadjes toevoegen.
Als je alles goed gemengd hebt, verspreid je de boerenkool over een bakplaat. Deze gaat zo’n 12 minuten de oven in op 180°.
Tijdens het bakken is het de bedoeling dat je af en toe de blaadjes wat omdraait, zodat ze overal meebakken! Na zo’n 12 minuten is het klaar, en is dit ongeveer het resultaat!
Tip: je maakt beter wat meer! Door de warmte krimpt de kool in de oven wat, en blijft er dus na het bakken niet zoveel meer over 😀
Ik vind het zelf superlekker en heb het dan ook al verschillende keren gemaakt!
Gaan jullie het ook een keer proberen?
xoxo Axelle
Wat een bijzonder recept! I love chips, dus het klinkt goed. Smaakt het echt krokant naar chips of wel heel gezond naar boerenkool? Ben benieuwd!
Door de sojasaus krijgen de chips een lekker zoute smaak! Ik vind dat ze gewoon naar lekker zoute snacks smaken, niet per sé naar gewone chips, maar zeker niet gezond 😀
Klinkt goed! Lijkt mij zeker het proberen waard dan 😬
Klinkt lekker to be honest ^^
Is het ook 😀 !
Yeey ^^
Wat grappig!
Ziet er gezond uit, ideaaaal :)) X
Jaa zeker eens proberen! 😀
Nog nooit geprobeerd, leuk ideetje!