Food: boerenkoolchips

Ik deelde al eerder recepten hier op JustAxelle, en eentje dat in de smaak viel was dat van foodblogger (en zusje van) Rens Kroes. Vandaag maakte ik weer eens een recept van haar, namelijk chips van Boerenkool. Het is supergezond, superlekker én supermakkelijk!

IMG_0673

Waarom boerenkool? Boerenkool is het nieuwe superfood. Het heeft een ontgiftende werking, is laag aan calorieën, en bevat superveel vitamine C, alleen maar voordelen dus!

Wat heb je nodig voor de chips:

  • boerenkool
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sesamzaadjes

De bereiding is super easy. Pluk de blaadjes van de boerenkool, was ze en dep ze droog (belangrijk!).

IMG_0664

IMG_0666

Eens dat gebeurd is doe je de blaadjes in een kom, en voeg je 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sojasaus toe. (Meer kan natuurlijk ook, zoals je zelf wilt!). Even roeren, en dan kan je de sesamzaadjes toevoegen.

IMG_0671

Als je alles goed gemengd hebt, verspreid je de boerenkool over een bakplaat. Deze gaat zo’n 12 minuten de oven in op 180°.

IMG_0673

Tijdens het bakken is het de bedoeling dat je af en toe de blaadjes wat omdraait, zodat ze overal meebakken! Na zo’n 12 minuten is het klaar, en is dit ongeveer het resultaat!

IMG_0674

Tip: je maakt beter wat meer! Door de warmte krimpt de kool in de oven wat, en blijft er dus na het bakken niet zoveel meer over😀

Ik vind het zelf superlekker en heb het dan ook al verschillende keren gemaakt!

Gaan jullie het ook een keer proberen?

xoxo Axelle

recept naar Rens Kroes

10 gedachtes over “Food: boerenkoolchips

Dankjewel voor je reactie! ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s