DIY: kurkuma latte

Golden milk, turmeric of kurkuma latte, je hebt het gegeven vast al wel eens ergens op een menukaart zien voorbijkomen, of er iemand horen over praten. Ik dronk het de afgelopen jaren een paar keer, maar was er nooit zo laaiend enthousiast over. Tot gisteren.

50402482_293429007959447_261484287654625280_n

Ik sprak na mijn examen met een vriendin af in Le Pain Quotidien in Brussel, maar had van het wandelen best koud gekregen. Mijn eerste keuze was om voor een warme chai latte te gaan, tot mijn oog op de kurkuma latte viel. Misschien toch nog eens een kans geven? I did & I liked it!

Waarom is kurkuma zo goed voor je?

  • Kurkuma werkt zuiverend, brengt je stofwisseling in balans en verwijdert daarnaast ook schadelijke stoffen uit je lever. Het is dus het ideale kruid voor een innerlijke detox!
  • Het helpt bij vetverbranding en bevordert je spijsverteringsstelsel (altijd mooi meegenomen toch?)
  • Bovendien bevordert het de aanmaak van dopamine en serotonine, beiden wel bekend als gelukshormonen!
  • Als laatste werkt het ook nog eens bloeddrukverlagend

Mijn latte bij LPQ beviel zo goed, dat ik thuis meteen op zoek ging naar de ingrediënten om het drankje zélf te maken. Gelukkig bleek dat bijzonder eenvoudig, kijk maar mee. De ingrediënten zijn gebaseerd op één mason jar (of één grote tas, twee kleine tassen)

Ingrediënten

  • 400ml rijstmelk (ook mogelijk met amandelmelk, sojamelk, kokosmelk,…)
  • 1 soeplepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 1 soeplepel honing, agave of ahornsiroop (indien je het vegan wil maken)
  • 1 theelepel kokosolie
  • enkele schijfjes verse gember

Optioneel: zwarte peper + verse schijfjes kurkuma

Deze ingrediënten zijn vooral een richtlijn: wanneer je bijvoorbeeld niet zo van zoet houdt, kan je opteren om minder honing toe te voegen, of de honing eenvoudigweg weg te laten. Verse kurkuma had ik niet meteen in huis, maar let wel op: dit mag je niet ongekookt eten. Best kook je de schijfjes dus mee, en haal je ze erna uit het drankje.

50338250_758891107827160_1332244695681597440_n.jpg

What to do

Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje, en laat zo’n 10 minuten warm worden op het vuur. Het is niet de bedoeling dat je drankje kookt, wél dat het warm wordt. Opletten geblazen dus! Voor dat je het drankje serveert, haal je de gember- en kurkumaschijfjes eruit. Afwerken doe je met nog wat kaneelpoeder. Smakelijk!

50870625_370026133812932_7772187984371122176_n

xoxo Axelle

 

Dankjewel voor je reactie! ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: